Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Άρθρο της ελευθεροτυπίας, απονομές διαγωνισμού

Η ψηλόλιγνη, ευγενική νεαρή κοπέλα που κατέβαινε χθες βράδυ από τη μικρή σκηνούλα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», κρατούσε στο χέρι της το 1ο βραβείο Νέων Ταλέντων. Και θύμιζε κάτι από την ηρωίδα του χαρούμενου καλοσχεδιασμένου -και άρτι βραβευθέντος- κόμικς της, το κορίτσι δηλαδή που πέφτει στα βαθιά, αναζητώντας το κόκκινο κοχύλι που θα την κάνει... γοργόνα.

Ο υπεύθυνος έκδοσης του «9» Αγγελος Μαστοράκης, και όλοι οι νικητές του διαγωνισμού που διοργανώνει η «Ε» σε συνεργασία με τον όμιλο ΑΚΤΟ Ο υπεύθυνος έκδοσης του «9» Αγγελος Μαστοράκης, και όλοι οι νικητές του διαγωνισμού που διοργανώνει η «Ε» σε συνεργασία με τον όμιλο ΑΚΤΟ Η Ευγενία Κουμάκη είναι 20 ετών και είναι φοιτήτρια Οδοντιατρικής, κέρδισε όμως μια πλήρη τριετή υποτροφία στον ΑΚΤΟ. Και είναι η περίτρανη απόδειξη αυτού που υποστήριζε λίγο νωρίτερα η ομάδα τού «9», ότι δηλαδή τα κορίτσια «επιδεικνύοντας τον ζήλο του νεοφώτιστου, κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στον χώρο του κόμικς». Πράγματι, αυτή είναι η τέταρτη σερί χρονιά που κερδίζουν κορίτσια, τα οποία άλλωστε φέτος αποτέλεσαν και στις δύο κατηγορίες (Νέα Ταλέντα-Νέοι Δημιουργοί) το 42% των συμμετεχόντων.

Για τον 30άχρονο Δημήτρη Κασδαγλή, επαγγελματία εικονογράφο, το 1ο βραβείο Νέων Καλλιτεχνών (συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ) συνιστά και μια δικαίωση, λιγάκι αργοπορημένη, καθώς η παλαιότερή του συνεργασία με το «9» -έχει σχεδιάσει πολλά από τα εξώφυλλα του περιοδικού- δεν του επέτρεπε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό νωρίτερα.

Εξι βραβεία και ισάριθμες υποτροφίες, έξι έπαινοι και δεκατέσσερις διακρίσεις δόθηκαν συνολικά χθες βράδυ, στα εγκαίνια της έκθεσης του «10ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κόμικς», που διοργανώνουν η «Ε» και το περιοδικό «9» σε συνεργασία με τον ΑΚΤΟ. Είναι ένας διαγωνισμός καθιερωμένος πλέον ως η αυθεντικότερη έκφραση των πολλά υποσχόμενων νέων δημιουργών στη χώρα μας. Αεικίνητος και πανταχού παρών, ο Αγγελος Μαστοράκης, υπεύθυνος έκδοσης του «9», δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του, τόσο για την ποιότητα των έργων όσο και για τον αριθμό των φετινών συμμετοχών, που έφτασαν τις 95 για τα Νέα Ταλέντα και τις 42 για τους Νέους Δημιουργούς.

Δεν είχα ιδέα γι αυτό το άρθρο, το έμαθα από τρίτους. Μου άρεσε πάρα πολύ η περιγραφή της Έλενας Γαλανοπούλου.... Νομίζω ότι θα μου μείνει σαν παρατσούκλι. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου